Nu kan vi presentera nästa musikaliska artist som ska spela på Tattoo Mess i år, nämligen Mika Olavi! Och även han ska spela på både Uppsala- och Örebro-mässan, det tycker vi är riktigt kul! Och han kommer dessutom ta emot kunder och tatuera för studion Byssan lull när han inte spelar!

Den 6:e April 1985 föds Mika Olavi Tahvanainen i Hammarby församling där han inte blev särskilt långvarig. Strax efter första födelsedagen flyttade han till Finland och den flytten skulle följas av många fler, av hans nio grundskoleår gick han t.ex. i 7 olika skolor. Under åren har han haft ett gäng mer eller mindre seriösa musikprojekt där han spelat diverse instrument som bas, gitarr, fiol, dragspel och mandolin för att nämna några. Mika har studerat visor på två folkhögskolor samt folkmusik på Gotland. Efter att ha tatuerat Dan Viktor 2012 släppte han sitt debutalbum ”nålkonstnärens visor” med samme man som producent. Mika har också varit Styrelseledamot för Visans Vänner i Göteborg och är ägare till Sveriges enda tatueringsstudio med visinriktning Byssan lull tatuering i Göteborg. Numera är Mika bosatt i Dalarna.

Mika Olavi aktuell med ett nytt album. Denna gång en ateistisk psalmbok i visformat. I kollektionen bjuds det på mindre andliga alternativ till t.ex. barndop och begravning. Tongångarna går i finsk efterkrigsrillumarei blandat med jonisk psalm. En humoristisk och underhållande show befriat från villfarelser, vidskepligheter och myter. I huvudsak passar dessa visor bäst till en lyssnande publik då texterna har en central roll i det hela, men har man inte öra för det verbala så går det förstås också bra att lyssna till melodin.

PressCarina-Hedlund.jpg

(Foto: Carina Hedlund)